HaberlerTeknoloji

OpenAi Elon Musk’ı İfşaladı. Aralarındaki Gizli Epostalar Yayınlandı

OpenAI: Elon Musk’ın Şirketin Kontrolünü Ele Geçirmeye Çalıştı.

OpenAI, Elon Musk’ın şirketi üzerindeki kontrolünü ele geçirmeye çalışmasıyla ilgili olarak geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, “Derinden hayran olduğumuz bir kişinin, daha sonra başarısız olacağımızı söyleyerek bize dava açan bir rakibe dönüşmesinden dolayı üzgünüz” ifadesini kullandı.

OpenAI, Elon Musk’ın şirketin mutlak kontrolünü ele geçirmeye çalıştığını iddia ederek, bu iddiaları reddedeceklerini belirtti.

OpenAI, yapay zeka teknolojilerinin tüm insanlığa fayda sağlama misyonunda yer alabilmek için şirketin kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olması gerektiği konusunda ekip olarak hemfikir olduklarını vurgulayarak, Elon Musk’ın bu vizyona uyum sağlayamadığını ve ayrıldığını açıkladı. Musk’ın, Tesla’yı OpenAI ile birleştirme veya şirketin kontrolünü tamamen ele geçirme teklifini reddeden OpenAI, kendi yollarına devam ederken Musk’ın destek sözünü de paylaştı.

Ancak, Elon Musk’ın ilerleyen süreçte yönetim kurulu kontrolünü ve CEO pozisyonunu talep ettiğini öne süren OpenAI, Musk’ın finansman sağlamayı bıraktığını ve Reid Hoffman’ın devreye girerek maaş ve operasyonları karşılamaya başladığını belirtti.

OpenAI, herhangi bir bireyin şirket üzerinde mutlak kontrol sahibi olmasının misyonlarına aykırı olduğunu düşündüklerini belirtirken, Musk tarafından atılan e-postaları ve açıklamaları içeren kanıtları da blog yazısına ekledi.

Elon Musk’ın yazışmalarında, “Tesla, Google’a karşı sadece sıfır olmayan, aynı zamanda on yıl içinde Google ölçeğinde sürdürülebilir sermayeye ulaşma potansiyeline sahip başka bir şey göremiyorum” ifadesine yer verildi.

Davayla ilgili görüşlerini belirten OpenAI, “Derinden hayran olduğumuz, ilham aldığımız birinin, bize dava açan bir noktaya gelmesinden dolayı üzgünüz. Misyonumuza odaklanmaya devam ediyoruz ve daha ilerleyeceğimiz çok yol var. Araçlarımızı herkes için güçlü kılma amacıyla bu sistemleri geliştirmeye devam etmekten heyecan duyuyoruz” dedi.

Referans:
https://openai.com/blog/openai-elon-musk
Daha Fazlası için bizi takip etmeyi unutma.

Only one donation box can be activated per page.

Benzer Haberler

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button