HaberlerYapay Zeka Rehberi

“E-Ticarette 3D Dönemi: Yerli Girişim Custivo’nun Artırılmış Gerçeklik(VR) Altyapısı”

Son dönemde e-ticaret sektörünü baştan aşağı değiştiren teknolojilerden biri olan artırılmış gerçeklik (VR), müşterilere ürünleri sanal olarak deneyimleme ve detaylarıyla tanışma imkanı sunuyor. Bu dönüşümü sağlayan girişimlerden biri de Custivo. E-ticaret siteleri için özel olarak tasarlanmış VR altyapısı sunan Custivo, müşterilere daha etkileyici ve kişiselleştirilmiş alışveriş deneyimi yaşatıyor.

Custivo’nun sunduğu özellikler arasında, müşterilerin ek bir uygulama yüklemeden, telefon kameralarını kullanarak ürünleri gerçek boyutlarıyla görmeleri bulunuyor. Markalar, Custivo’yu mevcut web siteleri ile entegre ederek, müşterilere 3D ürün deneyimi sunabiliyorlar.

Girişim, 2022 yılında İlkin Kılıç tarafından kuruldu. 3D Artist, proje yönetimi ve bir developer/yöneticiden oluşan 8 kişilik bir ekiple faaliyet gösteren Custivo, MERN Stack kullanarak 60 günde MVP versiyonunu geliştirdi ve kısa sürede beta yayınına geçti.

Custivo’nun başarısını gösteren en önemli faktörlerden biri, 25 gün içinde ilk ödeme yapan müşteriyi kazanması oldu. Şu an itibariyle ebebek, Fakir, Lizay ve Nacar gibi önemli markalarla iş birliği içinde olan Custivo, müşterilere ürünlerin çalışma seslerini duyma, haznelerinin nasıl açılıp kapanabileceğini gözlemleme ve ürünleri sanal olarak çalıştırma imkanı sağlıyor.

Custivo’nun gelir modeli aylık abonelik yöntemine dayanıyor ve planlarını ürün sayısı odaklı oluşturarak müşterilere hizmet veriyor. Henüz yatırım almasa da, girişim gelecekte yatırım haberleriyle adından söz ettirebilir.

Custivo’nun kurucusu İlkin Kılıç, girişimin hedefleri hakkında şunları paylaşıyor: “Tüketicileri online alışverişlerinde gerçek alışveriş deneyimine yaklaştırmak için ürünümüzü geliştirmeye devam edeceğiz. E-ticaret sitelerinde artırılmış gerçekliğin standart bir uygulama haline gelmesine katkı sağlamak istiyoruz. Özellikle Avrupa ve Körfez ülkeleri pazarında büyümek için, bu pazarlara erişimimizi sağlayacak yatırımcılarla tanışmak istiyoruz.”
Daha fazlası için bizi takip etmeyi unutmayın.

Only one donation box can be activated per page.

Benzer Haberler

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button