Haberler

Instagram, GenAI destekli arka plan düzenleme aracını tanıtıyor

Instagram, Çarşamba günü üretken yapay zeka destekli arka plan düzenleme aracını tanıttı.

Meta’nın üretken yapay zeka lideri Ahmad Al-Dahle, Konular’da yaptığı bir yayında, bu yeni aracın kullanıcıların resimlerinin arka planını Hikayeler için istemler aracılığıyla değiştirmelerine imkan tanıdığını açıkladı.

Kullanıcılar, bir görselin arka plan düzenleyici simgesine dokunduklarında, önceden hazırlanmış uyarılar arasından seçim yapabilecekler. Örneğin, “Kırmızı halıda”, “Dinozorlar tarafından kovalanıyor” veya “Yavru köpeklerle çevrili” gibi seçeneklerle kullanıcılar arka planlarını hızlıca değiştirebilecekler. Ayrıca, kullanıcılar kendi özelleştirilmiş istemlerini de kullanarak arka planlarını özgün bir şekilde düzenleyebilecekler.

Kullanıcılar, yeni oluşturulan arka plana sahip bir Hikaye yayınladıklarında, diğer kullanıcılar da aynı aracı kullanarak kendi görsellerini oluşturabilmek için “Deneyin” çıkartmasını görecekler.

Instagram’ın yapay zeka destekli arka plan düzenleyicisi şu anda sadece ABD’deki kullanıcılar için kullanılabilir durumda. Türkiye’ye de yakın zamanda gelmesi bekleniyor.

Bu gelişmeyle birlikte, haftanın başlarında Snapchat, kullanıcılara ödeme yaparak yapay zeka tarafından oluşturulan görseller göndermelerine izin veren bir araç tanıttı. Ayrıca, Meta’nın geçtiğimiz aylarda yayınladığı yapay zeka destekli karakterler ve diğer uygulama güncellemeleri, şirketin bu alandaki yenilikçi çalışmalarını vurguluyor.
Daha fazlası için bizi takip etmeyi unutma.

Only one donation box can be activated per page.

Benzer Haberler

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button