HaberlerYapay Zeka AraçlarıYapay Zeka Rehberi

Microsoft Copilot, Suno entegrasyonu aracılığıyla müzik oluşturma özelliğine kavuşuyor

Microsoft Copilot ve Suno Entegrasyonu: Yapay Zeka ile Şarkı Bestelemenin Yeni Yolu!

Microsoft’un etkileyici yapay zeka destekli sohbet robotu, Suno müzik uygulamasıyla entegre olarak artık kullanıcılara şarkı besteleyebilme yeteneği sunuyor.

Kullanıcılar, Copilot’a yönlendirdikleri komutlarla, örneğin “Ailenle birlikte yaşadığın maceralar hakkında bir pop şarkısı yarat” gibi ifadelerle Suno’nun eklenti aracılığıyla müzikal fikirlerini hayata geçirebiliyorlar. Suno, tek bir cümleden şarkı sözleri, enstrümanlar ve şarkı sesleri dahil olmak üzere eksiksiz şarkılar üretebiliyor.

Copilot kullanıcıları, Microsoft Edge’i başlatarak, Copilot.Microsoft.com adresini ziyaret ederek, Microsoft hesaplarıyla oturum açıp Suno eklentisini etkinleştirerek veya “Suno ile müzik yapın” yazan Suno logosuna tıklayarak Suno entegrasyonuna erişebilirler.

Microsoft Bing blogunda yayınlanan bir gönderide, “Bu ortaklığın yaratıcılık ve eğlence için yeni ufuklar açacağına ve müzik yaratmayı herkes için erişilebilir hale getireceğine inanıyoruz” deniyor. Bu heyecan verici deneyim, bugünden itibaren kullanıcılara sunulacak ve önümüzdeki haftalarda artarak devam edecek.

Teknoloji devleri, GenAI odaklı müzik yaratma teknolojisine giderek daha fazla yatırım yapıyor. Kasım ayında, Google AI laboratuvarı DeepMind ve YouTube, müzik için bir GenAI modeli olan Lyria’yı ve YouTube Shorts’ta AI melodileri oluşturmaya yönelik sınırlı erişimli bir araç olan Dream Track’i yayınlamak için ortaklık kurdu. Meta, yapay zeka müzik üretimiyle ilgili deneyimlerini birçok platformda sergiledi. Diğer şirketler de istemlere dayalı müzik oluşturma platformları ve uygulamaları başlattı.

Ancak, yapay zekayla üretilen müzikle ilgili etik ve yasal sorunlar henüz tam olarak çözülebilmiş değil. GenAI algoritmalarının mevcut müzikten “öğrenmesi”, sanatçıların kendi eserleri üzerinde kontrol eksikliği gibi sorunlara yol açabilir. Birçok GenAI şirketi, adil kullanımın, telif hakkıyla korunan eserlerin kamuya açık sanatçılara ödeme yapmasını engellediğini savunuyor. Ancak, bu konu hala keşfedilmemiş bir yasal bölge olarak duruyor.

Suno, kendi adına, AI eğitim verilerinin kaynağını açıklamıyor ve kullanıcıların istemlerini belirli sanatçı adlarına göre sınırlamıyor. Ancak, Suno’nun belirli istemleri engelleme çabaları olduğu ve modellerinin sanatçı adlarını tanımadığı belirtiliyor. Kullanım hakları sorunları mahkemelerde tartışılırken, GenAI’yi kullanarak oluşturulan müziğin yasal statüsüne ilişkin netlik zaman içinde gelmeye aday. Yeni tanıtılan bir Senato tasarısı, müzisyenlere dijital benzerlerinin izinleri olmadan kullanılması durumunda başvuru hakkı verebilir, bu da müzik dünyasında önemli bir değişiklik olabilir.
Daha Fazlası için bizi takip etmeyi unutma.

Only one donation box can be activated per page.

Benzer Haberler

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button